KAMPÜSTE YAŞAM

Benim Şehir’im En Büyük Yaşam Alanım!

Çocuklarımızın temel ihtiyaçlarının güvenle karşılandığı fiziki ortamların sağlanması en temel sorumluluğumuzdur. Eskişehir Özel Şehir Koleji’nde temel ihtiyaçları karşılayacak koşullar öğrencilerin motivasyonu ve konforu düşünülerek özenle planlanmıştır.

Altyapısı özenle oluşturulan okulumuz;

MEB ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” tescili olan “Beyaz Bayrak”,

Uluslararası düzeyde tanınan ve çevreye duyarlılığı vurgulayan “Eco Okul ve Yeşil Bayrak” sahibidir.

• Yaş gruplarının gelişimsel ve psikolojik farklılıklarına göre renklendirilmiş koridorlardan dersliklerimize ulaşılabilmekte,
  • Güneş ışığı yoğunluğunda aydınlatma sistemi olan, özel havalandırmaya sahip akustik özellikli dersliklerde konular akıllı tahtalar aracılığıyla işlenmekte,
  • Dersler 3 boyutlu dijital dersliğimizde pekiştirilmekte,
  • Uygulayarak öğrenme çalışmaları dil, bilişim ve fen bilimleri laboratuvarlarında uygulanmakta,
  • Açık ve kapalı spor alanlarımızda spor yapma, müsabakalara hazırlanma imkânı sunulmakta,
  • Öğrencilerimiz uzman eğitmenler eşliğinde buz pateni pistinden faydalanmakta,
  • Drama, görsel sanatlar, müzik, jimnastik çalışmaları kendilerine ait salonlarda yapılmaktadır.

Okulumuzda İlkokul, Ortaokul, Anadolu/Fen Lisesi öğrencilerinin kullanımına uygun kütüphane bulunmakta, Anaokulu bünyesinde ise yaş grubuna uygun kitaplık bulunmaktadır.
Kütüphanelerimiz; geleneksel basılı kaynakları, İngilizce kur seviyelerine bağlı İngilizce okuma kitaplarını, sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için çeşitli yayınların soru bankası kitaplarını, öğretmen ile diğer personellerin kullanımına uygun akademik yayınları ve bilgisayar araştırmalarına uygun elektronik hizmetleri bir arada sunmaktadır. Öğrencilerimiz her hafta okuma saatlerini kütüphanemizde gerçekleştirmektedir.

Okul Sağlık Birimi; bir doktor, bir hemşire ile öğrencilerimize ve çalışanlarımıza koruyucu sağlık, acil tedavi ve poliklinik hizmeti vermekte, gerektiğinde öğrencilerimizin sağlık sorunları ile ilgili velilerimizi bilgilendirmekte ve uygulanan tedavi hakkında paylaşımda bulunmakta, bütün birimlerin hijyen koşullarına uygun çalışmalarını sağlamakta, bulaşıcı hastalık gibi durumlarda okul idaresini, öğrenci ve velilerimizi çeşitli kanallarla bilgilendirmekte, kampüs içi ve dışında sağlığı tehdit edebilecek durumlara karşı idareyi bilgilendirerek gerekli önlemlerin alınmasını koordine etmekte, okul çalışanlarına seminer şeklinde ilk yardım eğitimi vermekte ve büyük organizasyonlarda sağlık desteği için hazır bulunmaktadır. Hastane koşullarında müdahale edilmesi gereken olaylar da ise öğrenci okul personeli ve bir öğretmen gözetiminde en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmektedir.

Kolejimiz Eğitim/Öğretime açıldığı günden bu yana GG Güvenlik iş ortaklığı ile kampüs güvenliğimizi sağlamaktadır. 7/24 Özel Güvenlik Sertifikası sahibi bir güvenlik görevlimiz kampüsümüzde görev yapmaktadır. Eskişehir Özel Şehir Koleji olarak kapımız veli ve misafirlerimize her zaman açık bulunmaktadır ancak güvenlik nedeniyle, velilerin ve velilerce görevlendirilen kişilerin öğrencileri okuldan almak için ya da başka bir amaçla okulu ziyaretleri sırasında kampüs içinde kimlik göstermeleri gerekmektedir. Görevliler ziyaretçilerden fotoğraflı bir kimlik talep etmekte, bu konuda ziyaretçilerimizden anlayışlı olarak güvenlik görevlisine yardımcı olmalarını beklenmektedir.

ŞEHİR’DE EĞİTİM GALERİSİ

Köklü deneyim, uluslararası vizyon

SIKÇA SORULAN SORULAR

Okulumuzda anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu/fen lisesi bulunmaktadır.

Anaokullarımızda 3,4,5 yaş gruplarına eğitim verilmektedir.

Gönül Gökmeydan Kampüsü ve Capella Park Şubesi olmak üzere iki adet şubemiz mevcuttur.

Gönül Gökmeydan Kampüsü
 Vadişehir, Ender Sk No:33, 26240 Odunpazarı/Eskişehir;

Capella Park Şubesi
Büyükdere, Capella Park, Gençlik Bulvari No: 41, 26040 Odunpazarı/Eskişehir

Okulumuzda İngilizce ve Almanca eğitimleri verilmektedir.

Okulumuzda uygulanan eğitim modelleri IEP ve ADEKA’dır. IEP: Uluslararası eğitim programıdır, ADEKA ise çocukların gelişim dönemlerinin bireysel olarak ele alındığı, akademik, dil ve sosyokültürel gelişimlerinin planlanarak takip edildiği programdır. Akademik ve bilimsel gelişimin yanı sıra okul içi ve okul sonrası çalışmalar ile öğrencilerimizin kültür, sanat, spor ve teknoloji alanlarında gelişimleri desteklenmektedir

Kurumumuz öğrencilerinin eğitim öğretim faaliyetleri k12.net öğrenci bilgi sistemi üzerinden öğrenci, veli ve öğretmenlerimizle paylaşılmaktadır. Bireysel kullanıcı adı ve şifreyle erişim sağlanan sistemimizde öğrencilerin genel akademik durumları, ödev takip, deneme sınavı sonuçları, karne ve ayrıntılı analiz raporları, devamsızlık durumları, servis hizmetleri, kulüp çalışmaları vb. pek çok bilgi veli ve öğretmenlerimize anlık bildirim olarak iletilmektedir

Eskişehir Özel Şehir Koleji 2022 – 2023 yılı itibari ile yemek hizmetini kendi bünyesinde, kendi ekibi ile sağlamaktadır. İlkokul öğrencilerimiz modern okul yemekhanemizde, anaokulu öğrencilerimiz ise anaokulu yemekhanesinde, masalara özel servis edilen kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi öğünlerini arkadaşları ve öğretmenleriyle beraber yiyebilmektedir. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz ise yemeklerini self servis mantığı ile kendileri almaktadır. Öğle yemeklerinde salata bar öğrencilerimize her gün değişen menü ile sunulmaktadır.

Okulumuzda servis imkânı bulunmaktadır. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için; UZUNLAR TUR SERVİS TAŞIMACILIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ile anlaşma yapılmıştır. Servis sürücüleri, psikoteknik testlerden geçmekte, etkili iletişim, stresle başa çıkabilme, ilk yardım, 5N1K, güvenli sürüş gibi eğitimleri almaktadırlar. Araçlarda her öğrenci için yaşına uygun emniyet kemerli bir koltuk ve hostes bulunmaktadır.